Intèrpret i professora de violí- és llicenciada en l’especialitat de violí al Conservatori Superior de les Illes Balears sota la tutela de Vicent Balaguer. Enfoca la seva tasca cap a la docència de l’instrument cursant Magisteri Musical a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i el Màster de Formació del Professorat a la Universitat de les Illes Balears. Per completar la seva formació, va estudiar el grau mitjà de Piano al Conservatori de Música de Tarragona i el nivell C de Direcció Coral i Tècnica Vocal a la Federació Catalana d’Entitats Corals i als cursos de Direcció internacionals organitzats per la Universitat de les Illes Balears.
En l’àmbit docent, cal destacar la seva tasca a la ciutat de Palma com a professora de violí, llenguatge musical aplicat a la corda i orquestra per a infants a partir dels tres anys, en contacte amb mètodes com Irineu Segarra i més específics del violí com el mètode Suzuki. El curs 2013/2014 va ser professora de violí al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca. D’altra banda, ha estat professora i solista als cursos d’orquestra de corda del Conservatori Mestre Feliu de Benicarló.
Ha escrit un llibre sobre la tècnica del violí que plasma un mètode actual que ha evolucionat des d’André Gertler, passant per Agustín León Ara fins l’actualitat amb Vicent Balaguer amb el que va rebre la màxima qualificació com a treball d’investigació de final de carrera. A més, ha elaborat una proposta educativa sobre la inclusió de nens cecs a les aules de música amb el que també va rebre la màxima qualificació al Màster d’Educació del Professorat.
Sense deixar de banda la seva formació com a intèrpret, ha rebut consells de professors de violí com Agustín León Ara, Delphine Caserta, Jose Manuel Álvarez Losada, Isabel Vilà o Santiago Juan, entre altres.
Ha format part de diverses orquestres com la Jove Orquestra Simfònica de Castelló, l’Orquestra de Cambra Solistes de Mallorca, la Jove Orquestra Balear, l’Orquestra Jove Barroca de Mallorca, l’orquestra de cambra J. Palaschko, l’Orquestra de cambra Euphonia, l’Orquestra Música Viva o l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre.
Ha interpretat per la Península i Mallorca recitals amb pianistes com Isabel Fèlix i Valentin Moldovan i concerts de música de cambra amb violinistes com Christine Schedukat o Xavi Pericàs. Ha format part de diferents agrupacions de cambra amb les quals ha participat en diferents festivals de música com per exemple, el de Campanet, a l’illa de Mallorca, o de Peníscola. Ha fet col•laboracions a diferents grups de música moderna, com per exemple, amb els mallorquins Negre&3Colors i el quintet vocal alemany Adoro.
Actualment és professora titular de violí al Centre Autoritzat Privat d´ Ensenyances Elementals de Música Sant Josep de Calassanç de Castelló que compagina amb la tasca de professora de violí i grups d’orquestra a la seva ciutat, Benicarló, on també és directora, des de fa més de 10 anys, del Cor Da Capo Benicarló i a Peníscola, de la seva Coral Polifònica.
A banda, és membre del Quartet de Corda Thalassa i de l’Orquestra Simfònica de Peníscola i, entre altres, col•labora amb l’Orquestra Simfònica de Castelló.

Carmen Gellida (Violín)
CatalanEnglishSpanish